Monique Westerlaken nieuwe directeur Thuiszorg Stichting Humanitas

Humanitas is blij met de komst van een directeur Thuiszorg Monique Westerlaken. “Wij zien in haar de ideale persoon om Humanitas mee door te ontwikkelen en onze ambitie om koploper in de zorg te blijven waar te maken,” zegt bestuursvoorzitter Gijsbert van Herk.

Westerlaken (52) werkt al sinds 1985 als professional in de zorg. Na haar verpleegkundige opleiding was ze gedurende 25 jaar werkzaam in diverse leidinggevende functies in de ouderenzorg, jeugdzorg en ziekenhuiswereld. De laatste zestien jaar deed ze dat binnen de regio Rijnmond. Ze was werkzaam bij het Erasmus MC, was meer dan vijf jaar directeur van Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond en laatstelijk manager HR, strategie en verantwoording bij het Maasstad ziekenhuis. Zij start op 1 februari bij Stichting Humanitas.

“Directeur Zorg Thuis worden bij Stichting Humanitas, dat zie ik als het moment om een kans om te zetten in een keuze waar mijn kennis, passie en visie bij elkaar komen! Met persoonlijke aandacht mensen helpen hun leven zo zelfstandig mogelijk op hun eigen wijze te blijven leven, met als doel het verhogen van geluk en levensvreugde. Daar kan ik mezelf helemaal in vinden en daar wil ik voor staan. Ik ben een echte verbinder en samenwerker. Leidend voor mij zijn de cliënten en hun naasten en geïnspireerde, betrokken en flexibele medewerkers. Met elkaar werken aan een gezonde organisatie die het mogelijk maakt ook in de toekomst zorg te kunnen blijven bieden aan de meest kwetsbaren, daar sta ik voor,” aldus de nieuwe directeur.