Opening fototenstoonstelling druk bezocht

Zaterdag 20 januari was de drukbezochte opening (rond de 4000 bezoekers) van de World Press Photo in de Laurenskerk in Rotterdam. Tegelijk met deze tentoonstelling is ook een serie indringende portretten te zien van cliënten van Humanitas. Gijsbert van Herk, bestuurder van Humanitas en naast onder andere wethouder Sven de Langen namens college Rotterdam een van de sprekers tijdens de opening, benadrukte nog eens dat het ondersteunen van mensen die niet voor zichzelf kunnen zorgen onze taak is en voorop moet staan, en niet het bureaucratisch systeem dat wij rondom hen opgetuigd hebben. En de oplossing daarbij is dan aandacht geven, dwars door alle onderliggende wetten en regels heen.

Nog te zien in de Laurenskerk tot en met 9 februari 2018. Toegang is gratis.

Bekijk hier de reportage van RTV Rijnmond.