Nooit te oud voor een tatoeage! Humanitas Rotterdam opent tattoo-shop

Het is een groeiende trend, het laten zetten van een tatoeage. Nu de opvattingen in de maatschappij zijn veranderd en tatoeages steeds meer geaccepteerd worden, zetten ook veel ouderen de stap om eindelijk die langgewenste tattoo te nemen. Nooit te oud dus voor een tattoo! Dat dacht ook bestuursvoorzitter Gijsbert van Herk van Stichting Humanitas Rotterdam. Vervolgens kwam hij in gesprek met Rebecca Leidelmeijer. Rebecca, een professioneel tattoo-artist, werkt bij Humanitas Hulp en Ondersteuning en had wel oren naar het idee van de bestuurder voor een Humanitas Tattoo-shop! Wat haar betreft mag Gijsbert zo bij haar in de leer en wil zij zich inzetten voor ouderen tatoeages.

Niet alleen ouderen
“Tatoeages zijn erg populair onder ouderen”, vertelt Rebecca. “Maar niet alleen ouderen willen tatoeages, ik krijg ook regelmatig vragen vanuit de wereld van verwerking van verlies en rouw. Het is een gebied waarop Humanitas ook actief is. Bovendien zie ik een senior of iemand die een tatoeage wil vanuit een emotie en niet alleen vanwege het stoere effect niet zo snel naar een reguliere tattoo-shop gaan. Als Humanitas mij de gelegenheid wil bieden een tattoo-shop in het zorgcomplex te openen, dan doe ik dat graag!”

Voor alle leeftijden
Gijsbert van Herk vult aan: “Humanitas ondersteunt jongeren en ouderen. Dus we richten ons, zoals Humanitas altijd insteekt, met alles op alle leeftijden en niet uitsluitend op ouderen. Het is ook een laagdrempelige en intieme manier om in contact én in gesprek te komen en zo een gesprek te kunnen voeren van mens tot mens. Een gesprek buiten de bestaande, soms beperkende wereld van “hulpverlening”. Dat laatste moeten we namelijk veel meer doen in de zorg. Dan bereik je meer mensen, is het bereik veel groter en help je mee te voorkomen dat iemand een “zorgstempel” krijgt.”

Er zal wel weer gedoe van komen
“Wij zien inderdaad dat mensen een tattoo willen omdat het hen helpt bij het verwerking van verlies en rouw of gewoon omdat het een lang gekoesterde wens is. Dat willen en kunnen wij dus faciliteren. Dat wij daarmee weer buiten de gebaande paden treden, ach… Veel zaken die we doen in zorg en welzijn vind ik nog steeds niet normaal, terwijl we die wel normaal zijn gaan vinden. Zo heb ik begrepen dat veel dingen die ik doe niet normaal worden gevonden, als afwijkend worden ervaren en ga zomaar door. Er zal wel weer het nodige gedoe van komen,” aldus Gijsbert van Herk.

Eerste les
Kort geleden kreeg hij al een eerste les en demonstratie; een mooie gelegenheid om ook de praktische zaken te bespreken. Als die praktische zaken rondom huisvesting en hygiëne geregeld zijn kan “senioren tattoo-artist” Leidelmeijer aan de slag. Wat bestuurder Van Herk betreft al meteen op de eerste dag van de komende maand. “Het eerste personeelslid dat het Humanitas logo wil laten tatoeëren, krijgt die tattoo gratis'” voegt hij er lachend aan toe.

Heeft u behoefte aan meer informatie stuur dan een mail naar de klantenservice van Humanitas: klantenservice@stichtinghumanitas.nl.