In de Leeuwenhoek, Gijsbert van Herk: De zorg moet over mensen gaan

In de serie In De Leeuwenhoek praten Hugo Borst en Adelheid Roosen met experts om te onderzoeken hoe de zorg voor mensen met dementie in Nederland is. Eén van hun gasten is Gijsbert van Herk, directeur van de Humanitas.

We horen en lezen het overal: Gijsbert van Herk is geen standaard bestuurder van een zorginstelling.

‘Ik heb anders wel een stropdas om en een pak aan,’ reageert Van Herk. ‘Maar dat had met iets anders te maken vandaag.’ Hij komt zijn kantoor binnengelopen na een presentatie bij World Press Photo in de Rotterdamse Laurenskerk. 32 portretten van Humanitas-patiënten prijken daar op grote borden. ‘Als je mensen van 7 tot 107 helpt, dan zijn dit de verhalen. Ik wil een statement maken: laat de zorg alsjeblieft over mensen gaan.’

Lees het volledige interview op human.nl