Iftar maaltijd bij Humanitas-Bergweg

Tijdens Ramadan eten en drinken moslims niets tussen dageraad en zonsondergang. De maaltijd na zonsondergang, het breken van de vasten, wordt Iftar genoemd. Verleden jaar werd zo’n maaltijd gehouden bij collega zorgorganisatie Aafje. De belangstelling voor de maaltijd van dit jaar, die op 8 juni bij Humanitas-Bergweg zal worden gehouden, was groot. Voor aanvang van de maaltijd is er uitleg door een Imam, een optreden van een draaiende derwisj en een voorstelling door Kunststichting Regenboog. Vasten en samen de Iftar maaltijd gebruiken verbindt en brengt ons dichter bij elkaar. Humanitas bestuursvoorzitter Gijsbert van Herk zal aan het einde van de avond het symbolische Baklava stokje overdragen aan de zorgorganisatie die de Iftar maaltijd volgende jaar zal organiseren.