Humanitas digitaliseert instroom van verwijzingen

Verwijzers in de regio Rotterdam Rijnmond kunnen vanaf vandaag (17 december) eenvoudig digitaal verwijzen naar Stichting Humanitas. Om dit te bereiken, is Humanitas inmiddels aangesloten op het digitale zorgplatform Zorgdomein.

Op Zorgdomein is bijna al het zorgaanbod van Nederland te vinden. Het zorgaanbod van Humanitas is hier vanaf heden aan toegevoegd. Verwijzers (zoals huisartsen) en hun cliënten hebben zo inzicht in het beschikbare zorgaanbod én actuele wachttijden. Met een paar kliks kiezen zij passende vervolgzorg. De verwijzing gaat vervolgens digitaal, met alle benodigde patiëntinformatie vanuit het informatiesysteem van de verwijzer naar de zorgprofessionals van Stchting Humanitas.
Zo beschikt Humanitas bij het maken van de afspraak over alle benodigde informatie om de opname of behandeling van de nieuwe cliënt in te plannen. En de patiënt ziet meteen welke informatie de eerste keer mee moet.

Door gebruik te gaan maken van Zorgdomein kan Humanitas zowel de huisarts als de cliënt ontzorgen. Met een paar klikken kan worden verwezen en op een veilige, snelle en efficiënte manier ter zake doende stukken beschikbaar worden gesteld. De huisarts kan vanuit zijn of haar eigen systeem nu rechtstreeks verwijzen naar de specialisten ouderengeneeskunde van Humanitas maar ook naar de diverse andere (paramedische) disciplines zoals de fysiotherapie, met haar vele specialisaties, ergotherapie, logopedie, diëtiek etc.

Het digitale communicatieplatform Zorgdomein, verbindt zorgconsumenten met zorgverleners en zorgverleners onderling. En dat is eigenlijk best revolutionair. Het biedt een veilige digitale omgeving en met de gratis communicatie messenger app ‘Patiëntoverleg’ kan onderling ook nog eens veilig worden overlegd. Zorgdomein wordt in Nederland gebruikt door ruim 90% van de huisartsen, vrijwel alle ziekenhuizen en steeds meer (individuele) zorgverleners en zorginstellingen. Met de ontwikkeling van nieuwe slimme toepassingen, leveren we nu maar ook in de toekomst een waardevolle bijdrage aan de zorg en zorgen we voor een beperking van tijd die voor administratieve handelingen nodig is.

Meer informatie over het digitale communicatieplatform Zorgdomein en de gratis communicatie app ‘Patiëntoverleg’ is te lezen op www.zorgdomein.com.