Indrukwekkende expositie bij Zadkine in Spijkenisse

Gedurende de Week van Zorg en Welzijn presenteert het Zadkine Gezondheid, Welzijn & Sport College in samenwerking met zorg- en welzijnsorganisatie Humanitas, de indringende fototentoonstelling genaamd ‘Rotterdammers van Humanitas’.

In de tentoonstelling staan 30 intieme portretten centraal van Rotterdammers die door de jaren heen bij Humanitas hebben aangeklopt. Achter elke voordeur woont een mens met een eigen levensverhaal. De fotoserie vertelt deze verhalen en laat de mensen achter de verhalen zien. Van een bejaarde dame die als goochelaarsassistente twintig jaar door Europa trok tot een jonge vrouw die verkocht werd door haar vriend.
‘De verhalen zijn krachtig en zetten aan tot actie. Ze sluiten aan bij de waarden van Zadkine, waar het omarmen van diversiteit, persoonlijke aandacht en het ontdekken van het beroep van morgen centraal staan. Daarin past een tentoonstelling die bewustzijn creëert’, zegt Tina Hoogstraaten, directeur van het Zadkine Gezondheid, Welzijn & Sport College.

Rotterdammers van Humanitas
De tentoonstelling is een initiatief van fotograaf Marieke Odekerken, journalist Sander Grip en bestuursvoorzitter van Humanitas Gijsbert van Herk. De serie maakte in januari 2018 onderdeel uit van de World Press Photo expositie in Rotterdam.

Op maandag 11 maart om 11.00 uur vindt de opening van de expositie plaats aan de Sportlaan 13, in Spijkenisse. Tijdens de open dag van Zadkine op 12 maart is de expositie voor belangstellenden toegankelijk.