Uitnodiging – Kennissessie 6 juni – ’t Klooster

In januari 2018 is Stichting Humanitas gestart met de welzijnsopdracht in het gebied Feijenoord. Wij nodigen u graag uit voor een kennissessie op donderdag 6 juni 2019, waar wij vanuit de wetenschap een aantal praktijkvoorbeelden laten zien. Hiervoor hebben wij een programma met een aantal interessante sprekers samengesteld.

13.30 uur: Inloop ’t Klooster
14.00 uur: Welkomstwoord, start Kennissessie
15.30 uur: “Proeverij van de Wijk”
16.30 uur: Einde

Theorie
Anja Machielse, bijzonder Hoogleraar Empowerment van kwetsbare ouderen aan de Universiteit voor Humanistiek Yke van der Schoor­, promovendus aan de Universiteit voor Humanistiek.

Praktijk
Anton van den Beukel, projectleider Humanitas Welzijn Feijenoord.

Infoplein
Inwoners van het gebied Feijenoord kunnen terecht bij één van de infopleinen in hun buurt voor de meest uiteenlopende praktische vragen. Zij worden ontvangen door een aardige gastvrouw. Deskundigen van verschillende organisaties zitten klaar om ondersteuning te bieden op het gebied van brieven, formulieren, regelingen, schulddienstverlening, taal en de diverse wijkactiviteiten.

Ouderen
In Vreewijk komt eens per kwartaal een ouderenpanel samen. Dit panel is het luisterend oor van de ouderen in de wijk. Uit hun behoeften-inventarisatie is een divers aanbod ontstaan in samenwerking met lokale partners in de wijk. Voorbeelden zijn: een Digi-Club en Checkpoint Ouderen in Leeszaal Vreewijk. Bij de lokale ondernemer Wolgeluk wordt iedere week het Wolcafé georganiseerd.

Zwemcampagne
In Feijenoord kunnen 1500 kinderen tussen de 5 en 18 jaar gratis zwemles krijgen. Gratis betekent in dit geval echter niet voor niets. Ouders wordt gevraagd om “iets” terug te doen voor hun wijk. Naast plezier en behalen van hun zwemdiploma, leidt dit programma toe naar een nieuwe sport.

Nieuwsgierig geworden?
Neem nu alvast een sneakpreview op www.magievanfeijenoord.nl welke op 4 juni “officieel” gelanceerd wordt.

Graag horen wij of u aanwezig bent op 6 juni 2019 door te reageren via welzijn@stichtinghumanitas.nl

*Verzamelgebouw ’t Klooster is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. ’t Klooster ligt op 10 minuten loopafstand vanaf metrostation Rijnhaven.