VisiteClowns op bezoek in De Steenplaat.

Vrijdag 1 november jl. kreeg De Steenplaat bezoek van stichting VisiteClowns. Twee clowns, Heiki en Spijs, bezochten 25 bewoners van de 2 PG-afdelingen. Op een spontane manier zochten zij contact met de bewoners en vaak ontstond er in een korte tijd al iets moois. Met sommige mensen hadden ze gelijk een heel gesprek en voor andere zongen ze een liedje, waar we vervolgens met de hele woonkamer mee meezongen.

Mensen die normaal niet zo spraakzaak zijn begonnen te kletsen. Bewoners die vaak verdriet en pijn hebben, vergaten die pijn even en genoten van de aandacht. Ook waren veel bewoners ineens heel grappig en gevat. We hebben veel gelachen met elkaar!

Het was een heel plezierig en gezellig bezoek, mede mogelijk gemaakt door een sponsor van stichting VisiteClowns die een groot deel van de kosten voor hun rekening genomen hebben. Superfijn! En mede namens de bewoners, bedankt!