Waarmee kan ik u helpen?

HIV-Hulpverlening

Home Biedt informatie en begeleiding aan vrouwen en mannen met een HIV-infectie of de diagnose AIDS partners, vrienden, familie en nabestaanden van mensen met HIV of AIDS eenieder die zich betrokken voelt bij deze problematiek of er vragen over heeft.

Veel gestelde vragen:

• Ik heb onveilig gevreeën, heb ik nu Hiv?
  • Wanneer moet ik me laten testen?
  • Ik heb Hiv, wat nu?
  • Waarom overkomt mij dit?
  • Hoe zal mijn omgeving reageren?
  • Moet ik het eigenlijk wel vertellen, en aan wie dan?
  • Hoe lang heb ik nog te leven?
  • Kan ik nog kinderen krijgen?
  • Wat betekent het voor mijn seksualiteit?
  • Wanneer begin ik met medicijnen?
  • Kan ik me nog wel verzekeren?
  • Is het van invloed op mijn inkomsten?
  • Welke organisaties kunnen ook wat voor mij betekenen?
  • Hoe ga ik verder?
  • Ik heb geen verblijfsvergunning. Kom ik dan toch in aanmerking voor medische zorg?
  • Ik heb geen ziektekostenverzekering. Hoe moet ik nu mijn rekeningen betalen?
  • Ik heb Hiv en geef daarom mijn baby geen borstvoeding. Hoe kom ik aan geld om babyvoeding te kopen?

Humanitas Bureau HIV-hulpverlening biedt steun en hulp bij het vinden van antwoorden op al deze en vele andere vragen.

Welke hulp biedt Bureau HIV hulpverlening?
Bureau HIV-hulpverlening biedt ondersteuning bij psychosociale en materiële vragen.
Vele vragen kunnen zich voordoen op het gebied van relaties, omgaan met seksualiteit, acceptatie en verwerking. Maar ook op het gebied van financiën, instanties, huisvesting en werken. En natuurlijk kan uitgebreid worden stilgestaan bij de vraag van het wel of niet laten testen op Hiv, wel of geen gebruik gaan maken van medicatie, lotgenotencontact et cetera.

Bureau HIV-hulpverlening biedt ondersteuning, begeleidt, helpt en geeft informatie door individuele hulpverlening, relatiegesprekken en maatjeshulp.

De medewerkers van Bureau HIV-hulpverlening zijn maatschappelijk werkers met jarenlange ervaring. Alles wat besproken wordt is strikt vertrouwelijk; de medewerkers hebben een geheimhoudingsplicht.

HIV en hoe nu verder?

Humanitas Bureau HIV-hulpverlening, opgericht in 1986, biedt hulp, begeleiding, ondersteuning en informatie aan:

• vrouwen en mannen met een Hiv-infectie of de diagnose Aids
  • partners, vrienden, familieleden en nabestaanden van mensen met Hiv of Aids
  • iedereen die vragen heeft over Hiv of Aids of zaken die daarmee verband houden.

Kortom; het bureau werkt voor iedereen die met deze problematiek te maken heeft.Voor informatie of een afspraak kunt u tijdens kantooruren van maandag tot en met vrijdag bellen met Humanitas Rotterdam.

Bureau HIV-hulpverlening
Telefoon: 010 – 236 52 12
E-mail: hiv@stichtinghumanitas.nl

Bereikbaarheid en toegankelijkheid

Bureau HIV-hulpverlening is gevestigd in het gebouw
van Humanitas.
Pieter de Hoochweg 110
3024 BH Rotterdam. U kunt Humanitas bereiken met het openbaar vervoer;

• metro, halte Coolhaven
  • tramlijn 8, halte Westzeedijk / Pieter de Hoochweg.

In het gebouw bevinden zich meerdere vormen van hulpverlening. Hierdoor is het mogelijk u anoniem te melden.