Waarmee kan ik u helpen?

 

Psychiatrische en gespecialiseerde thuisbegeleiding

Home P&Gt team
Het psychiatrische en gespecialiseerd thuisbegeleiding team (P&Gt team) bestaat uit psychiatrische verpleegkundigen en gespecialiseerde thuisbegeleiders. Het P&GT team biedt langdurige, intensieve begeleiding in de thuissituatie.

Wanneer kan het P&Gt team een rol spelen?
Is er sprake van psychiatrische problematiek of klachten, een ontwrichte gezinssituatie, ernstige financiële problemen of een combinatie hiervan? Lukt het niet om volgens de gangbare hulp uw leven op orde te krijgen of u heeft soms gedachten zoals “van mij hoeft het niet meer”? Dan kan het P&Gt team ondersteuning bieden bij u thuis. Ondersteuning is voor iedereen van 18 tot 100+ jaar met psychiatrische en/of meervoudige problematiek op diverse levensterreinen.

Aanmelden
Voor de inzet van het P&Gt team is een WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) beschikking van de gemeente nodig. Via de Vraagwijzer van de gemeente Rotterdam kunt u een beschikking aanvragen. De klantadviseur van Humanitas kan u eventueel helpen deze beschikking bij de gemeente te regelen.

Kosten
Voor de inzet van deze vorm van ondersteuning en begeleiding in de thuissituatie wordt een eigen bijdrage gevraagd. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen.

Aanvang van de begeleiding
Wanneer de beschikking geregeld is zal de klantadviseur u aanmelden bij de psychiatrisch verpleegkundige van het team. Zij kijkt welke vorm van ondersteuning er nodig is en wie deze gaat geven.

Duur van het traject
De duur van het traject is afhankelijk van wat er in het ondersteuningsplan staat dat is opgesteld door de gemeente.

Contact
Telefonisch 010 27 13 800
Per e-mail pt@stichtinghumanitas.nl