Locaties

Home

 
Op deze pagina vindt u een overzicht van de Humanitas locaties over de hele regio.
 
ico-mullerpierAert van Nes (Müllerpier)
Pal aan de Maas op de Müllerpier in Rotterdam (Sint Jobskade) is een nieuw woongebied ontstaan, vlakbij het Park, de Euromast en het Scheepvaartkwartier. De Müllerpier maakt deel uit van het Lloydkwartier, een nieuw woon-, werk- en recreatiegebied met circa 2500 woningen. In fases krijgt de bebouwing gestalte.
ico-akropolis
Akropolis
Al in 1963 werd het idee geopperd om in de wijk Honderd en Tien Morgen, aan de rand van de stad (thans deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek) een verpleeghuis te bouwen. Na veel overleg, met name rond de financiering van het complex, werd verpleeghuis Akropolis, toen nog onder de naam Humanitaskliniek, in 1972 officieel geopend
ico-avelingAveling Hoogvliet
Kleinschalig wonen betekent dat dementerende ouderen in de voorziening ‘Het Hofje’ in het complex Marthalaan wonen in een situatie die zo dicht mogelijk bij een normale woonsituatie staat. Dat wil zeggen dat zij zoveel als mogelijk de dingen van alledag doen die structuur en vertrouwen bieden.
placeholderBerberishof
Een veilige en geborgen omgeving. Kleinschalig en gezellig, zoals thuis. Dat is De Berberishof, een klein wooncomplex in het groene en rustige Schiebroek. Heeft u door dementie zorg en persoonlijke aandacht nodig? Dan vindt u bij De Berberishof een nieuw thuis. Met dag en nacht zorg en hulp binnen handbereik.
ico-bergwegBergweg
Een veilige, gastvrije omgeving. Waar u alle ruimte heeft om prettig te leven. Dat is De Bergweg, een mooi woonzorgcomplex in de Rotterdamse wijk Het Oude Noorden. Wilt u zelfstandig wonen, met of zonder zorg? Dat kan in één van de koop- of huurappartementen.
ico-hvh-bbBertus Bliekhuis
Het Bertus Bliekhuis in de badplaats Hoek van Holland kwam in 1981 gereed en telt 46 verzorgingsplaatsen. Het huis is vernoemd naar Lambertus Marinus Bliek, een in zijn tijd zeer gewaardeerd lid van tal van instellingen en commissies te Hoek van Holland, waaronder het voorzitterschap van de Woningbouwvereniging ‘Hoek van Holland’, de eigenaar van het gebouw.
ico-hvh-btBrinktoren
De Brinktoren is gesitueerd tussen het Bertus Bliekhuis en het Herman Visserhuis/Duynstaete. Samen met het Humanitasrestaurant ‘De Mollige Meeuw’ vormen deze vestigingen ‘Humanitas aan Zee’. De Brinktoren telt 80 levensloopbestendige woningen en werd op 18 april 1997 officieel in gebruik genomen.
ico-evenaarDe Evenaar
Een veilige, gastvrije omgeving. Waar u alle ruimte heeft om prettig te leven. Dat is de Evenaar, een rustig gelegen wooncomplex in een groene omgeving aan de rand van Rotterdam. Wilt u zelfstandig wonen met of zonder zorg? Dat kan in één van de huur- of koopappartementen.
ico-ggGerard Goosenflat
De Gerard Goosenflat, in de wijk Ommoord van de Rotterdamse deelgemeente Prins Alexander, is een wooncomplex met levensloopbestendige woningen dat in juli 1999 in gebruik werd genomen. Het complex ligt vlakbij metrostation en winkelcentrum Hesseplaats en biedt vele mogelijkheden op het gebied van wonen, zorg en welzijn.
ico-gsGerrit Spronkersflat
Het Gerrit Spronkershuis werd in 1993 afgebroken en in 1996 opende op dezelfde plek de Gerrit Spronkersflat zijn deuren. De flat is onderdeel van het complex Humanitas-Akropolis. Het gebouw telt 103 levensloopbestendige woningen.
ico-hdHannie Dekhuijzen
Een veilige en vertrouwde omgeving. Comfortabel en gezellig wonen, zoals thuis. Dat kan bij Hannie Dekhuijzen, een ruim wooncomplex in de wijk Charlois. Heeft u als gevolg van dementie zorg en persoonlijke aandacht nodig? Dan vindt u bij Hannie Dekhuijzen een nieuw thuis. Met oog voor úw situatie. En dag en nacht zorg en hulp binnen handbereik.
ico-hvh-hvHerman Visserhuis
Het Herman Visserhuis werd volledig gerenoveerd in 1999/2000 en telt sindsdien heeft nu 56 levensloopbestendige huurwoningen. In deze woningen kan vanzelfsprekend van thuiszorg tot en met verpleeghuiszorg worden geboden. 
ico-jmfJan Meertensflat
Een veilige, gastvrije omgeving. Waar u alle ruimte heeft om prettig te leven. Dat is de Jan Meertensflat, een mooi woonzorgcomplex in de wijk IJsselmonde. Wilt u zelfstandig wonen, met of zonder zorg? Dat kan in één van de huurappartementen. En kunt u door lichamelijke klachten of dementie niet langer in uw eigen huis blijven wonen? Ook dan vindt u bij de Jan Meertensflat een comfortabel thuis. Voor iedereen is alle zorg en hulp binnen handbereik.
ico-jvdpJan van der Ploeghuis
Het Gemeentelijk Woningbedrijf (opgegaan in Woonstad Rotterdam) bouwde in de Rotterdamse wijk Het Oude Noorden een complex bejaardenwoningen, waarin extra zorg zou worden verleend boven de normale eerstelijnszorg. Dit project, aanvankelijk ‘Zelfstandig Verzorgd Wonen Oude Noorden’ genoemd, werd bij de officiële opening op 5 oktober 1988 vernoemd naar de Rotterdamse oud-wethouder voor stadsvernieuwing, Jan van der Ploeg
ico-kristalDe Kristal
Wilt u zelfstandig wonen in een comfortabel appartement met diverse voorzieningen in een prachtige, groene omgeving? Of heeft u zorg nodig en houdt u graag de regie in eigen hand? Misschien wilt u in een prettige omgeving weer op krachten komen om vervolgens weer naar uw eigen huis te gaan? Voor dit alles bent u bij Humanitas in De Kristal aan het goede adres.
ico-lhDe Leeuwenhoek
Een veilige, gastvrije omgeving. Waar u alle ruimte heeft om prettig te leven. Dat is de Leeuwenhoek, een pas gerenoveerd wooncomplex in het hart van Rotterdam. Wilt u zelfstandig wonen, met of zonder zorg? Dat kan in één van de huur- of koopappartementen.
ico-mlMarthalaan Hoogvliet
Een veilige, gastvrije omgeving. Waar u alle ruimte heeft om prettig te leven. Dat is de Marthalaan, een gezellig wooncomplex in de wijk Hoogvliet. Wilt u zelfstandig wonen met of zonder zorg? Dat kan in één van de appartementen. En kunt u door lichamelijke klachten of dementie niet langer in uw eigen huis blijven wonen? Ook dan vindt u bij de Marthalaan een comfortabel thuis. Voor iedereen is alle zorg en hulp binnen handbereik.
ico-nzNancy Zeelenbergflat
De Nancy Zeelenbergflat is in 1988 geopend en ligt midden in de Rotterdamse wijk Carnisse. De Nancy Zeelenbergflat telt 130 woningen, is gelegen nabij het Zuiderpark en het overdekte winkelcentrum Zuidplein en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
ico-mlMathenesserlaan
Mathenesserlaan 312 is een woonvoorziening voor oudere dak- en thuislozen van 45 jaar en ouder. Het project wordt gerealiseerd door Stichting Humanitas en Bavo Europoort, onderdeel van de Parnassia Bavo groep. In de woonvoorziening is er opvang mogelijk voor 15 personen.
ico-owOosterwiek
Seviceflat de Oosterwiek is gelegen in de wijk Oosterflank van de Rotterdamse deelgemeente Prins Alexander, vlakbij winkelcentrum en woonboulevard Alexandrium. Het gebouw bevindt zich op loopafstand van metro- en treinstation Alexander. De flat telt 187 woningen voor senioren (55+), verdeeld over zes woonlagen.
Op de begane grond bevinden zich Humanitasrestaurant ‘De Bezige Bij’, een vergaderruimte en een activiteitenruimte.
ico-pwPrinsenwiek
Serviceflat De Prinsenwiek is gelegen in de wijk Lage Land in de deelgemeente Prins Alexander en grenst direct aan een het gelijknamige winkelcentrum. De flat telt 234 woningen voor senioren (55+) verdeeld over 21 woonlagen.
loc-reigersDe Reigers
Een levendige en comfortabele omgeving. Waar jong en oud door elkaar samen wonen. Dat kan in de twee mooie nieuwe woontorens in Beverwaard: De Reigers. Hier huurt u een appartement, zonder of mét verzorging. Een prettig idee. Want u woont nu al comfortabel met de modernste voorzieningen. En heeft toch al alle zorg en hulp dichtbij, voor als het nodig is.
loc-spfSchiebroekse Parkflat
De Schiebroekse Parkflat, die medio 1998 gereed kwam, telt 97 levensloopbestendige huurwoningen, 59 levensloopbestendige koopwoningen (in het hoge gedeelte) en ongeveer 500 vierkante meter bedrijfsruimten.
loc-sp
De Steenplaat
Een veilige, gastvrije omgeving. Waar u alle ruimte heeft om prettig te leven. Dat is De Steenplaat, een gezellig woonzorgcomplex gelegen aan de Maas. Kunt u door lichamelijke klachten of dementie niet langer in uw eigen huis blijven wonen? Dan vindt u bij De Steenplaat een nieuw thuis. Hier kunt u wonen en leven zoals u gewend bent. Zo zelfstandig mogelijk, met alle vrijheid. En met alle zorg en hulp binnen handbereik.
tamHet Terras aan de Maas
Een gastvrije en mooie omgeving. Waar u alle ruimte heeft om prettig te leven. Het Terras aan de Maas is een modern wooncomplex, prachtig gelegen aan de Maas in Spijkenisse. Wilt u zelfstandig wonen met of zonder zorg? Dat kan in één van de huurappartementen. En kunt u door lichamelijke klachten of dementie niet langer in uw eigen huis blijven wonen? Ook dan vindt u bij Het Terras aan de Maas een comfortabel thuis. Voor iedereen is alle zorg en hulp binnen handbereik.
ico-wetDe Wetering
‘Small is beautiful’ of ‘klein maar fijn’. Dat zou het motto kunnen zijn voor zorgcentrum De Wetering. Midden in de Rotterdamse wijk Beverwaard, op loopafstand van een tramhalte (lijn 23) valt het gebouw tussen de eengezinswoningen nauwelijks op. Naast 48 plekken voor somatische verzorgingshuiscliënten wonen in De Wetering ook psychogeriatrische (dementie) cliënten met een verpleeghuisindicatie. Inmiddels zijn er 39 plekken voor deze groep cliënten.
ico-mullerpierWitte de With
Pal aan de Maas op de Müllerpier in Rotterdam (St. Jobskade) is een nieuw woongebied ontstaan, vlakbij het Park, de Euromast en het Scheepvaartkwartier. De Müllerpier maakt deel uit van het Lloydkwartier, een nieuw woon-, werk- en recreatiegebied met circa 2500 woningen. In fases krijgt de bebouwing gestalte. De namen van de gebouwen herinneren aan het maritieme verleden.
ico-ijsbIJsselburgh
Sinds 2005 behoort IJsselburgh tot de stichting Humanitas, nadat de stichting het gebouw overnam van Woonbron IJsselmonde. IJsselburgh is een complex servicewoningen, waar u zelfstandig kunt wonen in een veilige omgeving, eventueel met de aanvullende zorg en hulp die u nodig heeft.
ico-ijzResidentie IJsselzicht
Exclusief en luxueus wonen aan de rivier in Capelle aan den IJssel. Wie kiest voor een seniorenresidentie wil comfortabel, gezellig en ‘onder elkaar’ wonen, vooral zelfstandig blijven en zich veilig voelen achter de eigen voordeur. 
ico-zlZilverlinde
Het woongebouw Zilverlinde maakt deel uit van de drie woontorens vanHet bergse Park. Aan de voet van de gebouwen bevind zich een parkeerterrein met drie aparte vakken per gebouw, in totaal 131 buitenstalling- en 3 invalideplaatsen. Om maximaal te kunnen genieten van het vrije en groene uitzicht hebben alle appartementen een bijzonder groot glasoppervlak. U woont aan de rand van de stad maar waant zich door licht en ruimte één met de natuur om u heen.