Gerrit Spronkersflat

Informatie

 

Het Gerrit Spronkershuis werd in 1993 afgebroken en in 1996 opende op dezelfde plek de Gerrit Spronkersflat zijn deuren. De flat is onderdeel van het complex Humanitas-Akropolis. Het gebouw telt 103 levensloopbestendige woningen. Het waren de eerste woningen van dit type in ons land. De Gerrit Spronkersflat ligt in de wijk Honderd en Tien Morgen in de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek. De flat is genoemd naar de toenmalige voorzitter van ‘Bouwvereniging Onze Woning’, eigenaar van de flat.

Zorg- en dienstenaabod
In de onderbouw, tussen Humanitaskliniek en Gerrit Spronkersflat, bevindt zich het Humanitasrestaurant Akropolis en de flat zelf heeft een zeer ruim atrium. Dit atrium heeft de functie van een overdekte ontmoetings- en recreatieruimte. Op alle uren van de dag, en ook vaak ’s avonds, zijn er groepjes mensen, van binnen en buiten het complexl, te vinden. U kunt er lekker relaxen en wat praten maar ook kaarten, biljarten, lezen of internetten in het internetcafé. Restaurant Akropolis zorgt in de beste traditie van Humanitas voor een gevarieerde keuze aan maaltijden en gerechten. Bewoners en familie komen regelmatig eten, dit blijkt wel uit de gezellige drukte in het restaurant.

Minoshoek
Naast de Gerrit Spronkersflat en ermee verbonden door middel van een overdekte loopbrug, staat nog een flat met servicewoningen: de Minoshoek. Het gebouw is eveneens eigendom van Humanitas partner Bouwvereniging Onze Woning. De bewoners krijgen indien nodig zorg van Humanitas en kunnen, net als bewoners uit de wijk, ook van de faciliteiten van Humanitas-Akropolis gebruik maken.

In het complex Humanitas-Akropolis is, in het voormalige “zusterhuis” van de Humanitaskliniek, tevens het hoofdkantoor van de Stichting Humanitas ondergebracht. Het biedt huisvesting aan de Raad van Bestuur en aan alle ondersteunende diensten.

De Gerrit Spronkersflat is uitstekend bereikbaar per bus, er is een halte van bus 174 voor de deur (halte Humanitas-Akropolis).

Adresgegevens

Bezoekadres: Achillesstraat 290, 3054 RL Rotterdam
Telefoon: 010 – 27 13 800
E-mail: info@stichtinghumanitas.nl

Downloads

Er zijn nog geen bestanden toegevoegd aan deze locatiepagina.

Afbeeldingen

loc_gerritspronkers

Video's

Er zijn nog geen video’s toegevoegd aan deze locatiepagina.

Links

Deze locatie heeft nog geen links.