In het spotlight

De ReigersDe Reigers In Rotterdam-Ijsselmonde verhuurt Humanitas luxe appartementen in de woontorens Blauwe Reiger en Purperreiger. Er zijn tien verschillende woningtypen die verschillen in aantal kamers, grootte, indeling...

Lees verder

Residentie IJsselzichtResidentie IJsselzicht ‘Een parel in het bezit van Humanitas’, zo wordt de Residentie IJsselzicht wel beschreven. Eén van de bewoners sprak onlangs nog zelfs van ‘een diamant’. Dat schept verplichtingen, maar die...

Lees verder

VriendenloterijVriendenloterij Bij de VriendenLoterij heeft u de mogelijkheid om zelf te kiezen voor welk goed doel u meespeelt. Van uw lot gaat dan de helft direct naar dit doel. U kunt meespelen voor Stichting Humanitas. Klik hier...

Lees verder

Kunt u ons nog volgen?Kunt u ons nog volgen? Stichting Humanitas vindt u ook op Facebook. Dat klinkt lekker modern en dat is het misschien ook. Dat neemt niet weg dat we het medium serieus nemen.  We zien het als een manier om op eenvoudige wijze...

Lees verder

  • Prev
  • Next

Marthalaan, Hoogvliet

Administratie en dagopvang: Othelloweg 377-379, 3194 GR Hoogvliet
Bezoekadres Het Hofje en Zorghotel: Marthalaan 2, 3194 EH Hoogvliet
Telefoon administratie en dagopvang: 010 – 295 96 34
Telefoon Het Hofje en Zorghotel
: 010 – 295 11 55
Fax: 010 – 295 11 56
E-mail
: info-hoogvliet@stichtinghumanitas.nl prezo_web_goud

Plan uw route
Google maps (openbaar vervoer, auto of te voet)

Hoogvliet-Marthalaan

Van het complex Humanitas-Hoogvliet werden in 2001 de laatste woningen opgeleverd. Het totale complex bestaat uit 265 levensloopbestendige woningen verdeeld over de complexen Aveling (150 woningen) en Marthalaan (115 woningen en een voorziening voor kleinschalig wonen voor 15 mensen met een psychogeriatrische problematiek (dementie) en 6 plaatsen voor cliënten die, na een ziekenhuisopname nog niet naar huis kunnen omdat zij nog begeleiding nodig hebben bij het herstel). De woningen zijn eigendom van de Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam (SOR).

Het complex Humanitas Hoogvliet-Marthalaan bestaat uit 115 levensloopbestendige huur- en koopwoningen en enkele penthouses. De woningen bevinden zich op een toplocatie van Hoogvliet, aan de rand van de wijk Oudeland, in de directe nabijheid van het centrum en het Winkelcentrum Hoogvliet. In de onderbouw bevinden zich onder andere een Achmea Health Center (sportschool) en het Grand Café De Drie Torens. Om de hoek bevinden zich de Kinderopvang Bubbels en de sporthal Hoogvliet. 

Zorg- en dienstenaanbod
In het complex Marthalaan bevinden zich de kleinschalig wonenvoorziening Het Hofje, een kleinschalig wonenvoorziening voor dementerenden en zorg in een samenwerkingsverband met het Ruwaard van Puttenziekenhuis te Spijkenisse voor medisch-specialistisch uitbehandelde mensen die nog niet naar het eigen huis terug kunnen keren. Onder de toren aan de Othelloweg (zijde Laning) bevindt zich de dagopvang en is de administratie van Humanitas-Hoogvliet gevestigd.
Door de kleinschaligheid van Het Hofje, iedere bewoners heeft een eigen appartement, is er veel ruimte voor privacy. De appartementen zijn van alle gemakken voorzien. Met de bewoners wordt geprobeerd het dagelijkse leven zo prettig mogelijk te laten verlopen door o.a. samen te koken, te eten en activiteiten te ondernemen.Bezoek is vanzelfsprekend de hele dag welkom en kan altijd meedoen aan de dagelijkse activiteiten. In Het Hofje zijn vanzelfsprekend alle faciliteiten ten aanzien van behandelaars beschikbaar, zoals een specialist ouderengeneeskunde, fysiotherapeut, ergotherapeut, psycholoog of diëtist.
Cliënten die, na een ziekenhuisopname nog niet naar huis kunnen omdat zij nog begeleiding nodig hebben bij het herstel worden tijdelijk verpleegd of verzorgd, afhankelijk van de indicatie kunnen wij zorg leveren voor bijvoorbeeld revalidatie na een heupoperatie of hartfalen als terugkeer naar uw eigen huis nog niet mogelijk of wenselijk is.
Op de dagopvang worden dagelijks activiteiten aangeboden voor bewoners van het complex en uit de omgeving die in het bezit zijn van een indicatie voor dagbehandeling.
In de wijk levert Humanitas-Hoogvliet thuiszorg (zowel verpleging, verzorging als begeleiding en huishoudelijke zorg) maaltijdverzorging via Apetito en persoonsalarmering via de Humanitas Servicecentrale.
In het complex worden geleverd: thuiszorg (zowel verpleging, verzorging als begeleiding en huishoudelijke zorg) en administratieve ondersteuning. Dagverzorging, kleinschalig wonen voor dementerenden, zorg voor cliënten die, na een ziekenhuisopname nog niet naar huis kunnen omdat zij nog begeleiding nodig hebben bij het herstel, maaltijdvoorziening van Humanitas, activiteiten in het Grand Café De Drie Torens, zoals beingo, bloemschikken en gezamenlijke maaltijden of optredens, markten en modeshows worden in en vanuit de locatie Marthalaan verzorgd. 

Wachttijd/wachtlijst
Klik hier
om naar de pagina met wachtlijstinformatie te gaan. 

VraagWijzer en sociale kaart
Soms is het lastig om tussen de vele instanties, organisaties en diensten uw weg te vinden. Iedere Rotterdamse deelgemeente heeft daarom een loket ingericht waar u met al uw vragen op het gebied van wonen, welzijn, zorg en inkomensondersteuning terecht kunt. Dit loket heet VraagWijzer. VraagWijzer heeft zicht op alle organisaties en bijbehorende dienstverlening en regelingen die voor u interessant kan zijn (ook wel ‘sociale kaart’ genoemd). Klik hier voor links naar de VraagWijzer en sociale kaart, per deelgemeente.

Zorgregio
Humanitas-Marthalaan maakt deel uit van de Humanitas Zorgregio Humanitas-Hoogvliet en Zuid-Hollandse eilanden.

De directeur van de regio Humanitas-Hoogvliet en Zuid-Hollandse eilanden is mevr. M. Jaquet – van der Hek.
 

Downloads

Locatie Humanitas Hoogvliet-Marthalaan

De locatie Hoogvliet-Marthalaan gezien vanaf de Othelloweg; links de ingang van Het Hofje en Zorghotel.