Transgenderkoor Humanitas TransSupport in oprichting

TransSupport van Stichting Humanitas in Rotterdam, biedt hulp aan transgenders  in de verschillende fasen van hun transitieproces. De term transgender is een verzamelnaam voor iedereen die zich in meer of mindere mate niet thuis voelt in het geslacht waarin hij of zij geboren is. Deze (psychosociale en maatschappelijke) hulpverlening wordt geboden voor, tijdens en na de (lichamelijke) geslachtsaanpassing.

Op dit moment is TransSupport bezig met het opzetten van een transgenderkoor.
Met veel enthousiasme starten we met wekelijkse repetities. Inmiddels staat een groep van twintig enthousiaste koorleden in de startblokken om een stem te geven aan de transgenders in Rotterdam. Zingen is immers een hele geschikte manier om uiting te geven aan je gevoelens. Dit gebeurt onder leiding van een ervaren dirigent en logopediste.

Citaten van een deelnemers: “Ik heb altijd al willen zingen en lid willen zijn van een koor waar ik me veilig genoeg voel om mezelf te uiten”, “ik vind zingen geweldig”, “ik schaam mij voor mijn stem, daarom durf ik mij niet bij een ander koor aan te melden”.

We roepen iedereen die dit initiatief een warm hart toedraagt op om met ons mee te denken over mogelijkheden van financiering en/of sponsormogelijkheden. Misschien ken je een bedrijf dat het koor zou willen sponsoren? En we zijn ook nog op zoek naar een bekende Nederlander die zich als ambassadeur aan het koor zou willen verbinden. Misschien heb je contacten op dat terrein? Kortom alle ideeën en tips die er toe bij kunnen dragen om het koor- initiatief tot een succes te maken zijn van harte welkom.

Meike Korteland, maatschappelijk werker van TransSupport is de contactpersoon voor het transgenderkoor. Heb je eerst nog vragen of wil je gelijk je ideeën kwijt dan kun je met haar contact opnemen. Zij is te bereiken per e-mail: mkorteland@stichtinghumanitas.nl of telefonisch op nummer 06-53 14 20 74 of 010–221 17 15.