Korte overdenking en paasgroet van bestuursvoorzitter Gijsbert van Herk

Ook bij Humanitas zijn we diep geschokt door de tragische gebeurtenissen die deze week in Brussel plaatsvonden. We betuigen dan ook graag onze steun aan onze zuiderburen.
Nu de dreiging van terreurdaden, gedaan vanuit een bepaalde overtuiging, zo dichtbij komt zijn we ons eens temeer bewust van de kernwaarden en de visie die we binnen onze organisatie nastreven. Overtuiging hoeft geen slechte zaak te zijn want vanuit overtuiging kunnen we ook veel goede zaken tot stand brengen. Het gevaar bestaat dat de kloof tussen bepaalde groepen in onze samenleving groter wordt en dat de radicalisering toeneemt. Wij zijn de overtuiging toegedaan dat dat een slechte zaak is en we zullen ons er altijd voor inzetten zaken samen op te lossen en voor elkaar – van 0 tot 115 jaar – te zorgen. Daar is Humanitas sterk in en dat doen we graag en met passie.

Ik wens iedereen fijne paasdagen en help elkaar helpen,
Gijsbert van Herk