Mededeling over de listeriabacterie

In de landelijke pers is de afgelopen weken regelmatig bericht over de listeriabacterie. Ook bij Humanitas bleken vleeswaren van de merken Fairbeleg, Freshly en Wahid, die mogelijk besmet zijn met de listeriabacterie, in omloop te zijn. Als gevolg daarvan heeft Humanitas het weekend van 7 en 8 oktober de maatregel genomen om direct alle vleeswaren die op haar locaties in omloop zijn, in te nemen. Dit is direct gelijk overal gebeurd. Klanten die rechtstreeks via de webshop van de leverancier, TotaalVERS, bestellen zijn persoonlijk door de leverancier op de hoogte gesteld.

Artsen, verpleegkundigen en verzorgenden bij Humanitas zijn extra alert naar bewoners/cli├źnten bij verschijnselen die mogelijk duiden op een besmetting. Verschijnselen die horen bij een listeriabesmetting zijn misselijkheid, koorts, hoofdpijn of spierpijn en diarree. Medewerkers van Humanitas zijn via het intranet van de organisatie ge├»nformeerd.

Meer specifieke informatie over de listeriabacterie is te vinden op de website van het RIVM en het Voedingscentrum.