Column Bert Keizer

In zijn column voor dagblad Trouw schrijft verpleeghuisarts en filosoof Bert Keizer over de moeite die hij heeft met de veronachtzaming van de verpleeghuizen in deze coronacrisis.

“Eerst de sector geen of te weinig middelen geven en vervolgens de sector de schuld geven als dat rampzalig uitpakt,” zo zegt Keizer. Bert Keizer is bij Humanitas ook bekend vanwege zijn medewerking aan de serie ‘In de Leeuwenhoek’; een zoektocht naar hoe de zorg voor mensen met dementie beter en menselijker kan. Lees het hele artikel hier.

Prinses Irene en haar gedroomde Hof van Eden

Eerst maar wat leuk coronanieuws. Een vriendin was aan het wandelen in de duinen met haar nieuwe vriend. Ze kwamen de boswachter ­tegen en die zag wel dat er kussen in de lucht hingen, zodat hij ze meedeelde: ‘Jullie mogen alleen in de ellebogen zoenen, en… natuurlijk op de paden blijven.’