Dappere Chris begon aan een baan in de zorg tijdens de eerste coronagolf (Open Rotterdam TV)

Begin maart 2020 maakte de coronacrisis duidelijk dat extra hulp in de zorg heel hard nodig zou zijn. En er waren tegelijkertijd veel geluiden van mensen die ‘iets wilden doen’, wilden bijdragen. Op dat moment ontstond tijdens een gesprek tussen bestuursvoorzitter Gijsbert van Herk van Humanitas en bestuurder Koen de Hond van Transform het idee voor het platform ‘extra handen voor de zorg’.

Al snel een breed, niet-commercieel samenwerkingsverband van brancheorganisaties, vakbonden, regionale werkgeversorganisaties, beroepsverenigingen, private initiatieven en het ministerie van VWS. Bekijk hier de video van Open Rotterdam TV over Chris, een van de ‘extra handen’ en die nu een baan heeft in verpleeghuis Hannie Dekhuijzen en de opleiding volgt tot verzorgende-IG.