Vertrouwd en veilig wonen in de Thuisplusflat

Gisteren, 31 maart 2021, plaatsten Richard Sitton, bestuursvoorzitter van Woonbron, en Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter van Stichting Humanitas, hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst voor de Thuisplusflat IJsselburgh in de Beverwaard. In de Thuisplusflat gaan beide organisaties nog nauwer samenwerken dan anders. Bovendien sluiten voor de activiteiten in het wooncomplex ook nog andere sociale en maatschappelijke partners aan, waaronder Skillzkitchen en Stichting Vrienden van de IJsselburgh.

Langer thuis wonen
De thuisplusflat vormt een onderdeel van het Rotterdamse ouderenpakket. Over tien jaar telt Nederland ruim twee miljoen mensen van 75 jaar en ouder. Dat vraagt om een duurzame investering in de ouderenzorg, ook in Rotterdam. De gemeente heeft oog voor de toenemende vergrijzing en de wens om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen, vertrouwd, in hun eigen wijk. Rotterdam wil een stad zijn waar je, samen met anderen, gezond en vitaal oud kunt worden en waar, wanneer nodig, passende zorg en ondersteuning voorhanden is. De Rotterdamse wethouder De Langen heeft aangegeven dat er een grote behoefte is aan woonvormen in een vertrouwde omgeving met goede zorg en voorzieningen dichtbij. In die behoefte gaan Humanitas en Woonbron in IJsselburgh voorzien. De zogeheten Thuisplusflat vormt een onderdeel van verschillende, gelijke initiatieven in groot Rotterdam en is voor Woonbron zelfs niet de enige Thuisplusflat. Ook in Hoogvliet komt een Thuisplusflat.

Samen werken en samen leven
Woonbron verhuurt de appartementen en zorgt ervoor dat het in IJsselburgh plezierig wonen is en dat de woonvoorzieningen op niveau zijn. Humanitas coƶrdineert activiteiten en biedt zorg en hulpverlening. Samen met de andere partners zorgen zij ervoor dat IJsselburgh een bruisende plek is waar het voor iedereen prettig is samen te leven en er zekerheid is van zorg en hulpverlening, op welk gebied dan ook. Dat kan variƫren van complexe thuiszorg tot een eenvoudige ondersteuning bij huishoudelijke werkzaamheden.

#thuisplusflat #woonbron #humanitas #beverwaard #ijsselburgh #langerthuis #zorgthuis #thuiszorg