Waarmee kan ik u helpen?

 

BOR

Home

Begeleide omgangsregeling (BOR): voor ouders én kind

Als ouder wil je het beste voor je kinderen, ook bij een echtscheiding. En ieder kind heeft na de scheiding ook recht op contact met beide ouders. Dat is in het belang van het kind.

Daarom is er de wettelijke verplichting voor gescheiden ouders om afspraken over de zorg en de opvoeding vast te leggen in een omgangsregeling. Maar na een scheiding kunnen de verhoudingen tussen beide ouders behoorlijk gespannen of erg pijnlijk zijn. Dan komen ouders er samen niet altijd uit om goede afspraken te maken.

Vrijwilligers van BOR kunnen dan uitkomst bieden. Zij stellen de belangen van het kind voorop en de vraag van de ouders staat centraal. De vrijwilliger helpt met het stapsgewijs samenstellen van een omgangsregeling. De begeleiding of ondersteuning die de vrijwilliger biedt is op basis van gelijkwaardigheid. Er wordt geen dossier bijgehouden en vrijwilligers rapporteren niet. De ondersteuning duurt gemiddeld drie tot zes maanden. In die periode is het contact met de vrijwilliger één dagdeel per twee weken, soms vaker.

Wilt u eerst meer weten over BOR Humanitas in Rotterdam of doorverwijzen? U kunt BOR bereiken op 010 – 23 65 210 of per e-mail: borrotterdam@stichtinghumanitas.nl

De folder BOR kunt u hier downloaden.

www.humanitasjeugdhulpverlening.nl