Waarmee kan ik u helpen?

Meer over Buddyzorg

Home  

Sinds 2004 biedt Buddyzorg van Stichting Humanitas sociaal-emotionele ondersteuning aan mensen met een ernstige chronische en/of levensbedreigende ziekte.

Mensen met bijvoorbeeld kanker, MS, Huntington, ME, Reuma, ALS, Hiv, of een andere chronische ziekte, kunnen bij Humanitas een buddy aanvragen.

Een buddy kan voor iemand die ernstig ziek is net het verschil maken, door intensief contact te onderhouden, een vertrouwensband op te bouwen en met iemand te kijken hoe de kwaliteit van leven kan worden verhoogd. In deze tijd is aandacht voor elkaar zeker niet meer vanzelfsprekend, en het is lang niet altijd mogelijk om dit in je eigen omgeving te realiseren. Zeker voor mensen die ernstig ziek zijn kan deze ondersteuning van groot belang zijn.

De vraag naar een buddy neemt toe en Humanitas is dan ook dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers die buddy willen worden. Mensen die belangstelling hebben kunnen zich aanmelden via telefoonnummer: 010 – 010- 236 52 10 of via het contactformulier.

Buddyzorg biedt sociaal-emotionele ondersteuning aan mensen met een ernstige chronische en/of levensbedreigende ziekte of aandoening.

Buddyzorg stelt zich ten doel om mensen te helpen de kwaliteit van hun leven te verhogen en te verbeteren door de inzet van buddy’s. Buddy’s zijn vrijwilligers die sterk gemotiveerd zijn en vanuit acceptatie en betrokkenheid mensen bijstaan. Bijvoorbeeld door naar iemand te luisteren, samen te praten, mee te denken, te ondersteunen bij een afspraak in het ziekenhuis, te helpen bij het regelen en uitzoeken van zaken of samen afleiding en ontspanning te zoeken.