Waarmee kan ik u helpen?

Hiv Hulpverlening

Home  

Gespecialiseerde maatschappelijke hulpverlening voor mensen met hiv

Leven met hiv kan veel vragen oproepen. Wie vertel ik dat ik hiv heb? Moet ik dit voor mezelf houden? Hoe ga ik om met seks? Hoe zie ik mezelf nu ik hiv heb? Hoe ga ik ermee om op mijn werk? Kan ik gebruik maken van financiële regelingen voor de extra kosten die ik maak? Kan ik zonder verblijfsvergunning toch medische zorg krijgen?

Voor wie
Woon of verblijf je in Rotterdam of omgeving en heb je hiv, dan kan je met bovenstaande en andere hulpvragen terecht bij Hiv Hulpverlening van Humanitas.
Je kunt je zelf bij ons aanmelden. Als je dit wilt, kun je ook de GGD of de verpleegkundig specialist of arts waarbij je onder behandeling bent de aanmelding voor je laten doen.
Hiv Hulpverlening van Humanitas is kosteloos.

De hulpverlening
Na je aanmelding maakt een van onze hulpverleners een afspraak met je voor een persoonlijk gesprek. Hij/zij wil je wat beter leren kennen en bespreekt met je tegen welke vragen of problemen je aanloopt vanwege hiv. De hulpverlener geeft informatie en adviezen over de mogelijkheden die er voor je zijn. Bij Humanitas, maar ook bij andere organisaties waarmee wij samenwerken. Jij geeft aan waar je gebruik van wilt maken, wat je zelf kunt doen of waar je ondersteuning van de hulpverlener bij nodig hebt.

Individueel
Het vervolg kan bestaan uit een of meerdere individuele afspraken met de hulpverlener. Tijdens deze afspraken werk je samen aan het oplossen van de problemen waar je tegen aanloopt.

In een kleine groep
Als je dit wilt, kan je ook deelnemen aan groepsbijeenkomsten voor mensen met hiv. In deze bijeenkomsten komen thema’s aan bod waar mensen met hiv mee te maken hebben. Je kunt informatie en kennis opdoen, ervaringen uitwisselen en steun van andere deelnemers krijgen.

Wil je meer weten over het aanbod van Hiv Hulpverlening? Of wil je je aanmelden?
Neem dan contact met ons op.

Hiv Hulpverlening
Expertisecentrum seksualiteit, sekswerk en mensenhandel
Stichting Humanitas

Pieter de Hoochweg 110
3024 BH Rotterdam

Telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur
(010) 236 52 12
of per e-mail hiv@stichtinghumanitas.nl

Bereikbaarheid
Hiv Hulpverlening is gevestigd in het gebouw van Humanitas op de Pieter de Hoochweg 110 in Rotterdam.
Kom je met het openbaar vervoer:
metro, halte Coolhaven
tramlijn 8, halte Westzeedijk / Pieter de Hoochweg.

Zie ook Hiv financiele bijdrage.