Akropolis

Informatie

 

Ja! In Humanitas Akropolis heb ik het goed naar mijn zin.

Een veilige, gastvrije omgeving. Waar u alle ruimte heeft om prettig te leven. Dat is Akropolis. Voor iedereen is alle zorg en hulp binnen handbereik. Akropolis is een levendig wooncomplex in de Rotterdamse wijk Hillegersberg. U bent altijd verzekerd van de juiste zorg. Onze medewerkers staan dag en nacht voor u klaar. Zij doen alles om uw leven zo fijn mogelijk te maken. Het is tenslotte uw thuis.

Akropolis vormt samen met de Gerrit Spronkersflat, de Zilverlinde en het verpleeghuis Akropolis een woonzorgcomplex. Centraal staat de twaalf verdiepingen tellende toren met daarin het verpleeghuis voor mensen die vanuit lichamelijke beperkingen zorg nodig hebben en mensen die door dementie zorg en persoonlijke aandacht nodig hebben. Het complex heeft lichte, ruime één- en tweepersoonskamers met eigen sanitair. De privacy van de bewoners is hierdoor optimaal gewaarborgd. Het verpleeghuis is verbonden met de Gerrit Spronkersflat. Het ‘tussengebied’ biedt nu ruimte aan restaurant Intermetzo, de gezellige bar en een ruim atrium. Dit tussengebied heeft de functie van een overdekte ontmoetings- en recreatieruimte waar op alle uren van de dag en ook vaak ’s avonds verschillende activiteiten mogelijk zijn.

Uw eigen kamer in het verpleeghuis
U heeft een één- of tweepersoonskamer met uw eigen spullen en inrichting. Daarnaast zijn er extra huiskamers waar u desgewenst de maaltijd kunt gebruiken, contact kan hebben met andere bewoners of kunt deelnemen aan activiteiten. Zo woont u zoveel mogelijk zoals thuis: met een eigen plek, in een huiselijke omgeving. Akropolis heeft een mooie buitentuin en twee terrassen waar u heerlijk kunt genieten van een zomerse dag.

Wonen en leven zoals thuis
Ons team van vaste medewerkers staat dag en nacht voor u klaar. Met persoonlijke zorg en aandacht. Om u zoveel mogelijk vertrouwd en thuis te laten voelen kijken we samen wat uw wensen zijn. Hoe we de omgeving voor u zo prettig mogelijk kunnen maken. Natuurlijk is uw familie ook altijd van harte welkom om op bezoek te komen en mee te draaien. Dat maakt Akropolis tot een geborgen en gezellige woonomgeving.

Comfortabel en gezellig
Een kopje koffie drinken in de bar of het restaurant, een film kijken met uw medebewoners of deelnemen aan een activiteit. Even naar de kapper of ontspannen bij de pedicure of schoonheidsspecialiste. Dat maakt het leven in Akropolis comfortabel en prettig. En wilt u er even op uit, een wandelingetje maken met familie? Het Schiebroekse park ligt vlakbij Akropolis en ook het Plaswijckpark ligt op loopafstand. Het winkelcentrum Hillegersberg is makkelijk te bereiken met de bus, die stopt voor het complex. U hoeft zich hier geen moment te vervelen.

Met alle zorg die u nodig heeft
Natuurlijk kunt u rekenen op alle medische zorg die u nodig heeft. Er is een team van medische en paramedische deskundigen in huis. Een veilig en vertrouwd gevoel.

Zorg in overleg met u
U en uw familie weten zelf het beste welke zorg u nodig heeft. De klantadviseur van Humanitas denkt graag met u mee over wat voor u, in úw persoonlijke situatie de beste oplossing is. Wat kunt u nog zelf of samen met de mensen die bij u horen? En hoe kan Humanitas uw leven prettiger maken? Zo krijgt u precies de zorg en ondersteuning die bij u past.

Past Akropolis bij u?
Voor verpleeghuiszorg voor mensen met lichamelijke beperkingen en voor mensen met dementie is een indicatie nodig op basis van de Wet Langdurige Zorg (Wlz), met zorgzwaartepakket 5 tot en met 8 of 10. U vraagt de indicatie aan bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Vaak betaalt u wel een eigen bijdrage. Heeft u vragen over de indicatie of de kosten? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder.

Kom gerust eens langs!
Wilt u zelf ervaren of u zich in Akropolis thuis voelt? Kom gerust eens langs, alleen of samen met uw familie. Wij laten u graag zien wat er allemaal mogelijk is. Bel voor een afspraak met onze klantenservice, via 010 271 38 00 of mail naar klantenservice@stichtinghumanitas.nl.

De privacy van uw eigen appartement;
licht en ruim wonen; de gezelligheid van medebewoners; verzekerd van goede zorg, nu of straks; uw huisdier is ook welkom; groene, lommerrijke omgeving; mooie tuin en terras.

Faciliteiten

 • Restaurant Intermetzo (dagmaaltijden en a lá carte) en gezellige bar
 • Grote (beelden)tuin en terrassen
 • Herinneringsmuseum met activiteiten
 • Ontmoetingscentrum
 • Dagbesteding
 • Groot atrium
 • Ruime parkeergelegenheid

Services

 • Dames- en herenkapsalon in huis (op afspraak)
 • Pedicure in huis (op afspraak)
 • Schoonheidsspecialiste in huis (op afspraak)
 • Winkel/mini-supermarkt
 • Tattoo shop Inktramuraal in huis (op afspraak)
 • Dagelijks vers gekookte maaltijden
 • Dagelijkse maaltijdservice

 

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlStichting Humanitas is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Adresgegevens

Bezoekadres:Achillesstraat 290, 3054 RL Rotterdam
Telefoon: 010 – 271 38 00
E-mail: info@stichtinghumanitas.nl

Downloads

Er zijn nog geen bestanden toegevoegd aan deze locatiepagina.

Afbeeldingen

loc_humanitaskliniek

 

Video's

Links

Deze locatie heeft nog geen links.