Direct verwijzen

Home  
Aan professionele verwijzers zoals huisartsen, praktijkondersteuners, transferverpleegkundigen, specialisten en anderen biedt Humanitas een aantal verschillende verwijzmogelijkheden.

Verwijslijn 010 – 27 13 777
Snel telefonisch contact. U kunt 24 uur per dag bellen naar 010 – 27 13 777.
We verzoeken u om buiten kantooruren alleen te bellen voor crisisopname.

Verwijshulp
Op www.verwijshulp.nl vindt u het actuele aanbod van beschikbare bedden in de vestigingen van Stichting Humanitas in Rotterdam en omstreken. TIP: als u zich registreert op Verwijshulp, kunt u instellen op welke dag(en) u van specifieke vestigingen en locaties een e-mailnotificatie wilt ontvangen.

Verwijzen per e-mail, contactformulier en verwijsbrief
U kunt uw aanvraag ook per e-mail sturen naar verwijslijn@stichtinghumanitas.nl. Onze zorgprofessionals aan de verwijslijn helpen u met triage, hebben kennis van financiering, wet- en regelgeving en medische vraagstukken.

Point
Met POINT kunnen transferverpleegkundigen op een veilige manier privacygevoelige gegevens delen met Humanitas. Er kan verwezen worden voor intramurale zorg in onze verpleeghuizen (dementiezorg en somatische zorg) en kleinschalig wonen PG units op veel verschillende locaties, voor Geriatrische Revalidatiezorg (GRZ), Eerste Lijns verblijf (ELV) en voor extramurale zorg zoals persoonlijke verzorging, verpleging en palliatieve zorg.

ZorgDomein
Met ZorgDomein kunnen huisartsen op een veilige en eenvoudige manier privacygevoelige gegevens delen met Humanitas. Verwijs hiermee met enkele muisklikken voor intramurale, extramurale en (para)medische zorg. Snel en gemakkelijk voor de huisarts zowel als voor de patiënt. In het startscherm van ZorgDomein vindt u onderaan het zorgvraagmenu. Hier staan de zorgvragen om naar Humanitas te verwijzen. Via de gekoppelde app Patiëntoverleg van ZorgDomein kan veilg overleg (inclusief uitwisselen van beelden) plaatsvinden.

Zorgmail
Met Zorgmail wisselt u op een veilige manier berichten uit met de zorgprofessionals van onze verwijslijn of met onze specialisten ouderengeneeskunde. Nadat u bent ingelogd in Zorgmail stuurt u uw bericht naar verwijslijn@stichtinghumanitas.nl