Waarmee kan ik u helpen?

 

Logopedie

Home Ja! Met logopedie voel ik me zekerder.

Een praatje bij de bakker, een discussie over de actualiteit of even bijkletsen bij een etentje. Leuk en gezellig, zulke sociale contacten. Behalve als u minder goed kunt praten, slikken of horen. Dan vragen die situaties meer inspanning, en gaat u ze misschien liever uit de weg. De logopedisten van Humanitas helpen u graag om weer makkelijker én zekerder te praten of eten.

Hulp bij spreken, slikken en horen
Is spreken voor u lastig? Doordat u moeilijk kunt articuleren, of een schorre stem heeft? Kunt u minder goed horen? Of gaat kauwen en slikken van eten moeilijk? Dan kunnen onze logopedisten u helpen om beter te spreken, slikken of horen. Samen met u kijken ze welke oefeningen u kunnen helpen. U kunt rekenen op professioneel advies en persoonlijke begeleiding.

Ook bij u thuis
U vindt de logopedisten van Humanitas in het Humanitas wooncentrum Akropolis in Schiebroek. Is het voor u lastig om hiernaar toe te komen? Dan kan de logopedist ook bij u thuis komen, of zelfs naar uw werk. Overleg dit wel eerst met uw zorgverzekeraar.

U kunt bij onze logopedisten terecht voor

  • beter articuleren, als het u niet goed lukt klanken of woorden te vormen
  • meer stem krijgen, als u hees bent, of een schorre stem heeft
  • taal beter begrijpen, spreken, lezen of schrijven
  • beter horen, als u moeite heeft met het verstaan van mensen
  • makkelijker eten, kauwen en slikken, minder hoesten terwijl u eet

Wat uw situatie ook is, u krijgt altijd een passende therapie. En krijgt u bij ons ook andere behandelingen of therapieën? Dan zorgen we dat deze goed op elkaar én uw situatie zijn afgestemd.

Zonder verwijzing mogelijk
Begeleiding door een logopedist zit in het basispakket van uw zorgverzekering. U kunt uw huisarts, specialist ouderengeneeskunde of een andere medisch specialist om een verwijzing vragen. Of direct contact met ons opnemen, zonder verwijzing.

Snel geregeld
Wilt u een afspraak maken met een logopedist, of heeft u vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice, 010 271 38 00 of klantenservice@stichtinghumanitas.nl. Wij komen ook graag bij u langs, voor een persoonlijk gesprek bij u thuis.