Medicijnservice

Home Humanitas Comfortdienst Medicijnservice
Humanitas biedt u, samen met Mediq Apotheek, de mogelijkheid om alle zorg rond uw medicijnen op een veilige en gemakkelijke manier te regelen. Het kan lastig zijn om al uw medicijnen op tijd in huis te hebben en om alle gebruiksinformatie goed te begrijpen. Zeker bij nieuwe medicijnen krijgt u veel informatie bij het eerste gebruik. Het innemen van uw medicijnen op de juiste manier is dan een hele klus.
Met deze comfortdienst kunt u erop rekenen dat alles rondom uw medicijngebruik en medische hulpmiddelen goed geregeld is.Vergeten om uw medicijnen op tijd in te nemen, lege doosjes net voor het weekend, iedereen maakt het wel eens mee. Humanitas heeft afspraken gemaakt met Mediq Apotheek om dit voor u te regelen. Zo komt de Mediq Apotheek de medicijnen bij u thuis bezorgen. Maar daar blijft het niet bij. De apotheek werkt ook nauw samen met uw huisarts, fysiotherapeut en specialist. Dus kan Mediq Apotheek optimale service bieden rondom uw medicijngebruik, rekening houdend met uw persoonlijke situatie.

Optimale Medicijnstart
Starten met een nieuw medicijn voor langdurig gebruik is altijd (weer) spannend. Hoe gaat uw lichaam reageren? Is de dosering wel goed? Mediq Apotheek begrijpt dat goed. Daarom heeft zij de Optimale Medicijnstart ontwikkeld. De medewerkers controleren vooraf of de medicijnen geschikt en veilig voor u zijn. Ook nemen ze uitgebreid de tijd om u uit te leggen hoe u het middel moet gebruiken. Na ongeveer twee weken bespreekt de assistent de werking en uw ervaring met de medicijnen. Dit kan gewoon aan de balie , rustig in de spreekkamer of desgewenst telefonisch. Vindt u het fijner om met de apotheker te overleggen? Ook dat is mogelijk. Uw Mediq Apotheker heeft een wekelijks inloopspreekuur.

Medicijnmonitor
Met het zorgprogramma Medicijnmonitor wordt uw medicijngebruik continu gecontroleerd. Neemt u uw medicijnen op tijd in? Gaan ze goed samen met andere middelen? Gebruikt u ze op de juiste manier? Dit wordt allemaal gesignaleerd en zo nodig aangepast, maar uiteraard altijd in overleg met u. Met de Medicijnmonitor houden arts en apotheker altijd de vinger aan de pols, op basis van de laatste richtlijnen en wetenschappelijke inzichten.

Handige Herhaalservice
Voor medicijnen die u langdurig gebruikt, kunt u gratis gebruik te maken van de herhaalservice. U hoeft dan niet zelf de recepten iedere drie maanden bij uw arts aan te vragen. Mediq Apotheek regelt dit in overleg met uw huisarts. U krijgt bericht wanneer uw nieuwe medicijnen klaarliggen.

Farmarol
In overleg met Mediq Apotheek kunt u ook gebruik maken van de Farmarol. Met de Farmarol worden uw medicijnen voor ieder moment van de dag dat u medicijnen moet slikken in een zakje verpakt. De zakjes zijn op volgorde van dag en tijd opgerold. De Farmarol helpt u bij uw medicijngebruik.

Medische hulpmiddelen gemakkelijk via Mediq
Ook incontinentiematerialen kunnen heel eenvoudig geregeld worden. Mediq Apotheek werkt hiervoor samen met Mediq Combicare.
Na een gesprek met een medewerker van de apotheek wordt het materiaal bij u thuis bezorgd . Ook voor diabetes-testmaterialen, stoma- en wondhulpmiddelen kunt u bij Mediq Apotheek terecht.

Waarom kiest Humanitas voor Mediq Apotheek?

  • Voor goede zorg en veiligheid rond uw medicijngebruik adviseert Humanitas haar klanten Mediq Apotheek.
  • Mediq Apotheek biedt kwaliteit in service, medicijnen en medische hulpmiddelen.
  • Mediq Apotheek werkt intensief samen met huisartsen, specialisten en zorgverzekeraars om de kwaliteit van de zorg voor u te verbeteren.
  • Mediq Apotheek staat voor uw klaar. U kunt altijd in de apotheek langskomen met uw vragen. Ook is een bezoek bij u thuis mogelijk.

Aanmelden
Als u gebruik wilt maken van de Humanitas Comfortdienst Medicijnservice kunt u contact opnemen met de Humanitas Klantenservice: 010 27 13 800 of per e-mail klantenservice@stichtinghumanitas.nl. Zij geven uw gegevens door aan de dichtstbijzijnde Mediq Apotheek. U wordt dan persoonlijk benaderd door één van de medewerkers van Mediq Apotheek.