Onze grondhouding - #dekrachtvanhumanitas

Vroeg of laat kunnen we allemaal een helpende hand gebruiken. Omdat we ouder worden en niet meer (volledig) zelfstandig kunnen wonen. Omdat we getroffen worden door ziekte of tegenslag. Omdat we vastlopen - op welke manier dan ook. Of gewoon, omdat het zo fijn is te weten dat er iemand voor je is.

Stichting Humanitas is er voor iedereen die behoefte heeft aan ondersteuning. We zijn er voor grote langdurige hulpvragen maar ook voor mensen die net even dat duwtje in de rug kunnen gebruiken. Daarbij houden onze cliënten de touwtjes in handen, zoveel als mogelijk. Logisch toch? Ook als je ondersteuning nodig hebt, zou je de regie over jouw leven moeten houden. Jij bent immers nog steeds jij. Met alles dat je liefhebt. Met je hobby’s en passies. Met je gewoontes en eigenaardigheden. Met je humor, gedachten, achtergrond en levensstijl. Want juist door (dichtbij) jezelf te blijven, blijf je vitaal en kom je vooruit. Dan is zorg en ondersteuning geen vervelend ‘moeten’ maar biedt het kansen, hoop en vertrouwen in de toekomst.
​​​​​​​

Bij Stichting Humanitas maken we jouw ervaringen, wensen en keuzes zoveel mogelijk leidend in het pad dat we samen bewandelen. Wij denken in kansen en mogelijkheden. We vullen niet in maar denken mee. Vaste kaders en protocollen ondersteunen in de uitvoering; echter blijven wij denken in mogelijkheden. We passen ons aan en bewegen waar mogelijk mee. Vrijheid hebben wij hoog in het vaandel. Want wij weten: ieder mens is van nature krachtig, vitaal en in staat om zijn of haar leven zelfstandig vorm te geven. Wij bieden slechts de helpende hand.

En ja, we zijn trots. Trots op onze mooie organisatie, die almaar mooier en beter wordt. Trots op onze medewerkers, die al net zo divers zijn als de stad. Telkens weer kijken we kritisch naar onszelf en naar elkaar, willen we het beste uit ieder mens halen en zoeken altijd naar kansen en talenten. Zo houden we Stichting Humanitas scherp, sterk én relevant. ​​​​​​​

Stichting Humanitas zit in de haarvaten van de samenleving. Van buurtwerk tot verpleeghuizen. We weten wat leeft, wat speelt. Daardoor zijn we in staat om vroegtijdig en flexibel in te spelen als er problemen worden gesignaleerd. Waar nodig trekken we aan de bel en laten onze stem horen. Door zichtbaar en beschikbaar te zijn, spelen we een belangrijke rol bij preventie. En die rol zal in de toekomst alleen maar belangrijker worden.

In een sterk veranderend werkveld en een veranderende samenleving, is het belangrijk om als organisatie te blijven bewegen. Dat doen we zonder onszelf te verloochenen. Onze kern is en blijft hetzelfde: bij Stichting Humanitas geloven we in jezelf kunnen en mogen zijn. We geloven dat mensen zelf zin en vorm geven aan hun leven en dat daar de mooiste dingen uit voortkomen. Want de mooiste versie van jezelf, dat ben jij. En naar dat principe leven en werken wij elke dag.

Deel deze pagina

Deel deze pagina met iemand waarvoor u denkt dat dit interessant is.

Humanitas verwijslijn

Voor alle zorgprofessionals en verwijzers zijn wij op werkdagen bereikbaar van 8.00-17.00 uur.

Heeft u vragen?

Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar.