“Coachend sturen en gebruik maken van elkaars kennis”

Op 1 januari 2024 is Rob van de Ven bij Stichting Humanitas begonnen als Manager Wijkverpleging voor de regio Noord. Naast het aansturen van de wijkteams streeft Rob naar multidisciplinaire kennisdeling. “In het nieuwe MT van ‘langer Thuis en Hulpverlening’ zitten managers van verschillende disciplines. De vraag is wat we voor elkaar kunnen betekenen. Hoe gaan we binnen Humanitas optimaal gebruik maken van elkaars kennis? En wat gaan onze cliënten daarvan merken?”

Veel ervaring

Al 41 jaar in het vak, bezit Rob een schat aan ervaring. Die ervaring wil hij graag overbrengen: “Wat ik leuk vind in deze functie is het coachen. Door mijn jarenlange ervaring heb ik een hoop meegemaakt en ik merk dat ik die ervaring goed kan gebruiken om op inhoud te coachen, te discussiëren en te sturen”. Als ervaren marathonloper,13 keer de Rotterdam marathon, kent Rob het belang van duur- en doorzettingsvermogen. “Ik snap heel goed dat er een behoorlijke kanteling heeft plaatsgevonden in het organiseren en de structuur van de wijkverpleging. Mijn belangrijkste taak is iedereen te laten wennen aan de nieuwe rollen en te sturen op een gezonde exploitatie. Dat heeft uiteraard tijd nodig.”

Leuke dynamiek

Ooit begonnen in het toenmalige Sint Claraziekenhuis in Rotterdam met een A-opleiding en de specialisatie IC en CC, is Rob vervolgens de VVT-sector ingerold. Eerst bij zorginstelling de Elf Ranken (Laurens) en vervolgens 15 jaar bij Stichting Surplus. Daarop volgde 7 jaar bij PZC Dordrecht, een verpleeg- en zorginstelling, waar hij locatiemanager was van een woonzorgcentrum. “Ik heb op een gegeven moment de overstap gemaakt van intramuraal naar meer focus op de wijk. In de maatschappij zie je steeds meer focus op de eerste lijn en de samenwerking met verschillende verwijzers en collega’s. Deze samenwerking, de nieuwe ontwikkelingen en de aandacht voor de welzijnscomponent zorgen voor een leuke dynamiek.”

Joost Zielstra en Ellis Kastelein: “We zijn erg blij met de komst van Rob van de Ven als zeer ervaren professional. Al 41 jaar in het vak actief is hij als geen andere geschikt om samen met Henny van Beelen, zijn evenknie in Rotterdam Zuid, ervoor te zorgen dat de herindeling van onze wijkverpleging dankzij zijn coaching en sturing een succes wordt. De medewerker en de cliënt zijn bij Rob in goede handen.”

Deel deze pagina

Deel deze pagina met iemand waarvoor u denkt dat dit interessant is.

Humanitas verwijslijn

Voor alle zorgprofessionals en verwijzers zijn wij op werkdagen bereikbaar van 8.00-17.00 uur.

Heeft u vragen?

Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar.