Ik heb hulp nodig

Iedereen – wie dan ook - heeft op een bepaald moment hulp en ondersteuning nodig. Wat uw hulpvraag ook is, Stichting Humanitas helpt u bij het vinden van de juiste oplossing.

39 hulpvragen
Regel direct uw zorg of hulp
U of uw naaste heeft zorg nodig of heeft een andere hulpvraag en u bent aan het uitzoeken wat voor zorg of ondersteuning hierbij past en hoe u dat regelt.
Begeleid zelfstandig wonen
Rotterdammers die kampen met psychische problemen of een verslaving kunnen bij Humanitas terecht voor begeleid zelfstandig wonen. Ook verzorgen we de (crisis)opvang voor slachtoffers van mensenhandel en gezinnen die op straat komen te staan.
Behandeling lichamelijke klachten
Wanneer u lichamelijke klachten heeft kan dat u behoorlijk beperken in uw dagelijks leven. Bij Stichting Humanitas kunnen wij u helpen om de juiste behandeling voor deze klachten te krijgen.
Casemanagement dementie
Als uw geheugen u in de steek laat is het fijn om iemand te hebben die meekijkt naar wat u nodig heeft, dit zorgvuldig met u bespreekt en dat voor u regelt.
Chronisch ziek
Als u chronisch ziek bent, komt er heel wat op u af. Is er niet altijd iemand die u op kan vangen? Onze vrijwilligers zijn er voor u. Zij bieden een luisterend oor. Maar samen iets leuks ondernemen kan natuurlijk ook.
Dagbesteding
Even onder de mensen zijn, elkaar spreken en lekker bezig zijn. Dat maakt een dag leuk en waardevol. Ook al woont u zelfstandig, het is fijn om er af en toe uit te zijn en activiteiten te ondernemen.
Dementie zorg
Dementie, het overkomt helaas veel mensen. Samen met de familie biedt Stichting Humanitas u de zorg en ondersteuning om u zoveel mogelijk het leven te laten zoals u dat al deed.
Diëtiek
Eten kan veel doen voor uw gezondheid. Want wie gezond eet, voelt zich vaak fitter. Mogelijk werken uw medicijnen ook beter met het juiste eetpatroon, of heeft u zelfs minder medicijnen nodig.
Eenzaam en al wat ouder
Bent u al wat ouder en voelt u zich soms eenzaam? Een van onze vrijwilligers kan u regelmatig thuis een bezoekje brengen. Of doe mee aan activiteiten op locatie en ontmoet nieuwe mensen.
Eenzaamheid
Voelt u zich vaak eenzaam? Door ziekte, scheiding of een ander verlies bijvoorbeeld. Stichting Humanitas helpt bij het leggen en onderhouden van contacten. Zo staat u er niet meer alleen voor.
Elk kind een vakantie
Sommige Rotterdamse kinderen kunnen nooit op vakantie. Door geldzorgen of andere problemen. Met een logeervakantie van Aktie Frisse Lucht zijn ook deze kinderen er even helemaal uit.
Ergotherapie
Makkelijk bewegen in huis. De dagelijkse dingen doen, zoals koken en aankleden. Heel logisch om dat zelf te willen doen. Maar soms lukken die handelingen niet meer goed. Onze ergotherapeuten helpen u.
Fysiotherapie
Helaas komt ouderdom met gebreken. Onze fysiotherapeuten kijken samen met u hoe we u pijn kunnen verminderen. Welke oefeningen er nodig zijn om weer makkelijker te bewegen.
Geestelijke gezondheid
Als u kampt met psychische problemen kan Stichting Humanitas u op verschillende manieren helpen. Met praktische ondersteuning bij u thuis. Of met een plek in een van onze woonlocaties waar u (tijdelijk) onder begeleiding kunt wonen.
Geldzaken en administratie
Het is niet altijd gemakkelijk om je geldzaken of administratie goed bij te houden. Soms raak je door omstandigheden het overzicht kwijt. Weer grip op uw geldzaken?
Gespecialiseerde thuisbegeleiding
Heeft u het gevoel dat uw problemen u boven het hoofd groeien? Of kampt u met een psychische aandoening?
Hiv Hulpverlening
Er komt veel op u af, als u hoort dat u hiv heeft. Zit u met vragen over uw sociale contacten, uw werk of seksleven? Over de extra zorgkosten die u maakt? Hiv Hulpverlening van Stichting Humanitas helpt.
Huishoudelijke ondersteuning
Het woont en leeft prettig als de boel op orde is. Maar misschien lukt het u zelf en uw mantelzorger niet meer om dit te doen. Stichting Humanitas helpt u bij het huishouden als u dat zelf niet meer lukt.
Hulp in laatste levensfase
Als u weet dat u niet meer beter wordt, helpt Stichting Humanitas u met persoonlijke zorg en begeleiding in de laatste fase van uw leven. Palliatieve zorg noemen we dat.
Logopedie
Een praatje bij de bakker, een discussie over de actualiteit of even bijkletsen bij een etentje. Leuk en gezellig. Behalve als u minder goed kunt praten, slikken of horen.
Mantelzorg
Als u een zieke dierbare intensief en langdurig verzorgt, dan bent u een mantelzorger. Mantelzorgen vraagt veel inspanning en energie. Misschien kunt u af en toe wat ondersteuning gebruiken.
Nazorgtraject ex-gedetineerden
Stichting Humanitas verzorgt nazorgtrajecten voor Rotterdamse ex-gedetineerden van 18 jaar en ouder.
Ondersteuning bij functioneren
Onze psychiatrisch verpleegkundigen helpen u uw leven op de rit te krijgen. Met kennis, persoonlijke begeleiding en praktische hulp. Zodat u met vertrouwen thuis kunt wonen en leven.
Opvoeden
Meestal is opvoeden leuk, maar soms is het best een uitdaging. Heeft u problemen met een van de kinderen? Groeit het u een beetje boven het hoofd? Home-Start helpt.
Persoonlijke begeleiding thuis
U woont zelfstandig, en dat wilt u graag zo houden. Maar u heeft wel extra ondersteuning nodig. Bij praktische zaken. Of om u verhaal kwijt te kunnen.
Persoonsalarmering
Zelfstandig wonen, dat wil iedereen, zo lang mogelijk! Stichting Humanitas biedt wanneer u zelfstandig woont persoonsalarmering.
Praktische ondersteuning
Thuis wonen en meedraaien in het dagelijks leven, dat wilt u natuurlijk het liefst. Soms heeft u daar - om wat voor reden dan ook - wat hulp bij nodig.
Psychologie
Onze psychologen zijn gespecialiseerd in ondersteuning en behandeling van ouderen met psychische klachten.
Re-integratie ex-gedetineerden
Bent u net vrij of zit uw detentie er binnenkort op? Om weer mee te kunnen draaien in de maatschappij moet u veel regelen. Vindt u dit lastig? Dan is ons nazorgtraject misschien wat voor u.
Respijtzorg
Soms kunt u als mantelzorger even een tijdje niet de gewenste zorg bieden aan uw dierbare. Stichting Humanitas biedt de mogelijkheid om u te ontlasten en uw dierbare tijdelijk zorg te bieden.
Revalidatie voor ouderen
Wanneer u niet zelfstandig thuis kunt wonen, omdat u tijdelijk moet revalideren kunt u bij Stichting Humanitas terecht. We noemen dit Geriatrische Revalidatiezorg
Rouw en verlies
Afscheid en rouw kunnen je leven totaal op zijn kop zetten. Vindt u het moeilijk om erover te praten? Of heeft u het gevoel dat u er helemaal alleen voor staat? Stichting Humanitas helpt.
Seksuele diversiteit en genderidentiteit
Als je je anders voelt dan anderen, kun je het gevoel krijgen dat je er alleen voor staat. Stichting Humanitas ondersteunt u waar nodig en biedt een plek waar u andere LHBTI+ers veilig kunt ontmoeten.
Sekswerk
Loopt u als sekswerker aan tegen problemen? Of wil u uit het vak stappen, maar weet u niet hoe? De positie van sekswerkers in onze samenleving kan nog altijd beter.
Slachtoffers mensenhandel
Bent u slachtoffer geworden van mensenhandel? Of wilt u een vermoeden van mensenhandel of jeugdprostitutie melden of bespreken? Aarzel niet en neem direct contact met ons op.
Sociaal werk
Soms heeft u voor korte of langere tijd extra zorg of ondersteuning nodig. Met Humanitas Sociaal Werk maken we ons sterk voor alle Rotterdammers van 0 tot 100+ die wel wat extra hulp kunnen gebruiken.
Verpleging en verzorging
Thuis is waar u uw eigen spullen heeft en waar uw familie is. Het is er vertrouwd. Dan is het fijn om in uw eigen huis te kunnen blijven als u ziek bent of verzorging nodig hebt.
Verslaving
Als u erg afhankelijk bent geworden van verdovende middelen of een gewoonte als gokken, kan dat ten koste gaan van uw functioneren. Stichting Humanitas helpt u weer grip op uw leven te krijgen.
Zorg met verblijf
Is zelfstandig wonen voor u niet meer mogelijk? In onze huizen krijgt u de verpleging, verzorging, begeleiding en behandeling die u nodig heeft en die bij u past.
Zorg thuis
Thuis bent u het gelukkigst. Met uw eigen spullen, uw eigen mensen om u heen. En heeft u hulp of zorg nodig? Dan kunt u rekenen op thuiszorg van Stichting Humanitas.