Makkelijk bewegen in huis. De dagelijkse dingen doen, zoals koken en aankleden. Heel logisch om dat zelf te willen doen. Maar soms lukken die handelingen niet meer goed.

Misschien omdat u ziek bent, geopereerd bent of simpelweg ouder wordt. Ook kan dit het gevolg zijn van bijvoorbeeld een beroerte, Parkinson, MS, artrose of (beginnende) dementie. Onze ergotherapeuten helpen u, met een handig advies of een aanpassing, om activiteiten in het dagelijkse leven makkelijker te maken. U zult zien dat er veel mogelijk is. Waardoor u zélf de regie houdt.

Praktische oplossingen

Een handige steun in de badkamer. Een veilig ingericht huis, voor als u snel valt. Of tips hoe het beste om te gaan met een dementerende partner. Onze ergotherapeuten helpen u met praktische oplossingen, een handige training of een concreet advies. Samen met u – én uw omgeving – kijken ze naar wat u nodig heeft. Naar de persoonlijke oplossing, die voor u de dagelijkse dingen weer makkelijk maakt.

Wat uw situatie ook is

U kunt bij onze ergotherapeuten terecht als u zich in uw dagelijkse handelingen belemmerd voelt. Hierbij kunt u denken aan:

  • Wassen en (aan)kleden
  • Valpreventie
  • Mobiliteit in en om de woning
  • Koken of andere huishoudelijke taken
  • Advisering aan mantelzorgers
  • Woningaanpassingen
  • Uitvoeren van hobby’s

U krijgt altijd een passende therapie. En krijgt u bij ons ook andere behandelingen of therapieën? Dan zorgen we dat deze goed op elkaar én uw situatie zijn afgestemd.

Ook bij u thuis

De ergotherapeuten van Stichting Humanitas zijn inzetbaar in heel Rotterdam en directe omgeving. In principe komen we bij u thuis om te behandelen en adviseren. Wanneer er werkgerelateerde vragen zijn, komen we langs op het werk. Wanneer u, om welke reden dan ook, liever niet wil dat we aan huis komen, is er altijd de mogelijkheid dat u bij ons langs komt.

Geen verwijzing nodig

Ergotherapie zit in het basispakket van uw zorgverzekering. U heeft in ieder geval recht op 10 uur ergotherapie per jaar. Sommige verzekeraars vergoeden meer uren, via de aanvullende verzekering. Kijk op uw polis wat voor u geldt. U kunt uw huisarts, specialist ouderengeneeskunde of een andere medisch specialist om een verwijzing vragen. Maar u kunt ook direct contact met ons opnemen, zonder verwijzing.

Deel deze pagina

Deel deze pagina met iemand waarvoor u denkt dat dit interessant is.

Humanitas verwijslijn

Voor alle zorgprofessionals en verwijzers zijn wij op werkdagen bereikbaar van 8.00-17.00 uur.

Heeft u vragen?

Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar.