Rutger van Geenen benoemd als manager Facilitaire Zaken Stichting Humanitas

Facilitair is meer dan slechts een uitvoerend orgaan; het is een afdeling die waarde toevoegt door expertise te leveren.”

Benoeming Rutger van Geenen als manager Facilitaire Zaken, Stichting Humanitas

Rutger deelt zijn leven met zijn vrouw, Anneloes, die als HR-manager werkt bij een productiebedrijf in ventilatiekanalen. Samen vormen ze een hecht gezin met twee zonen, Feitse (12) en Jorrit (10 net buiten Rotterdam in Berkel en Rodenrijs. “Ik word gedreven door de bijdrage die we kunnen leveren aan onze zorgmedewerkers en cliënten. Dit betekent niet dat facilitair een uitvoerend orgaan is binnen de stichting maar een afdeling die gericht waarde toevoegt door het leveren van expertise. De afdeling zo op de “kaart” zetten is mijn ambitie voor de komende periode(n).”

Zorgzaam leiderschap

Rutger: "Mijn officiële startdatum als manager Facilitaire Zaken was 15 augustus, en mijn primaire werkplek is Akropolis. Echter, dat betekent niet dat je me uitsluitend daar zult aantreffen. Mijn verantwoordelijkheden omvatten al onze faciliteiten en locaties, wat inhoudt dat je me op verschillende plekken binnen onze organisatie zult tegenkomen. Hoewel ik geen achtergrond heb in de zorgsector, heb ik doelbewust voor deze dienstverlenende sector gekozen. Mijn motivatie komt voort uit de wetenschap dat de zorgsector vaak negatief belicht wordt, vergelijkbaar met de kritiek op het onderwijs. Ik vind dat jammer en onterecht. We bedienen een doelgroep die zich in hun laatste levensfase of in uitdagende omstandigheden bevindt. Het is mijn diepgewortelde wens om een bijdrage te leveren aan deze doelgroepen en daarmee bij te dragen aan een verbetering van hun levenskwaliteit en welzijn

In de komende periode zal ik met vastberadenheid werken aan de verdere ontwikkeling van onze relatief jonge organisatiestructuur. Binnen ons team is het onze missie om een dienstverlenende, adviserende en coördinerende rol te vervullen. Mijn voornaamste prioriteit is ervoor te zorgen dat onze key-stakeholders niet alleen de weg naar ons weten te vinden, maar ook de immense waarde, onze specialistische kennis en uitgebreide ervaring die onze afdeling te bieden heeft, op waarde weten te schatten. Samen zetten we koers naar een toekomst waarin de unieke bijdrage van onze afdeling nog sterker tot haar recht komt.

Joost Zielstra en Ellis Kastelein (Raad van Bestuur): "We verwelkomen Rutger van Geenen met enthousiasme als nieuwe manager Facilitaire Zaken. Zijn visie om onze organisatiestructuur verder te ontwikkelen met de nadruk op dienstverlening, advisering en coördinatie is inspirerend. Vol vertrouwen kijk we ernaar uit om met Rutger samen te werken en zijn waardevolle expertise te omarmen. Welke ongetwijfeld een positieve impact zal hebben op onze afdeling en de organisatie als geheel.”

De waarden van Humanitas vertaalt in een facilitair jasje

Rutger vervolgt;” In de geest van de Stichting Humanitas, geloof ik dat we als Facilitaire Zaken een cruciale rol kunnen spelen in het realiseren van de kernwaarden van eigen regie, betrokkenheid en een positieve omgeving. Onze visie vertaalt deze waarden in een faciliterende context, waarbij we onze dienstverlening en aanpak afstemmen op de behoeften van onze cliënten en medewerkers.”

Hij voegt eraan toe; ”In de komende jaren is het mijn visie om een positieve, daadkrachtige omgeving te cultiveren waarin we als team gedijen. Ik geloof in het geven van vrijheid en verantwoordelijkheid, vooral aan onze coördinatoren, zodat zij de moed hebben om zelfstandig beslissingen te nemen. Als manager zal ik dienen als een adviseur en beschikbaar zijn om te begeleiden. Samen streven we naar een prachtige en duurzame toekomst, waarin we de kernwaarden van Humanitas in ons facilitaire werk tot leven brengen.”


Deel deze pagina

Deel deze pagina met iemand waarvoor u denkt dat dit interessant is.

Humanitas verwijslijn

Voor alle zorgprofessionals en verwijzers zijn wij op werkdagen bereikbaar van 8.00-17.00 uur.

Heeft u vragen?

Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar.