De Wende

Rotterdam

In onze locatie De Wende kunt u terecht voor hoofdzakelijk herstelzorg. Dat betreft zorg voor als u kortdurend moet worden opgenomen, ter overbrugging bijvoorbeeld na een operatie of om aan te sterken.

Maar u kunt ook voor langere tijd in De Wende wonen indien u een beperkte zorgvraag heeft.

De Wende is een voormalig verzorgingshuis in de wijk Oosterflank. Humanitas werkt hier samen met het Centrum voor Dienstverlening (CVD) en de GGZ-organisatie Antes. De afdeling waar deze zorg geboden wordt, bevindt zich op de tweede verdieping. Onze medewerkers staan dag en nacht voor u klaar. Zij doen alles om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken en u te ondersteunen.

Indicatie nodig

Voor zorg met kortdurend verblijf in De Wende heeft u een indicatie Eerste Lijns Verblijf (ELV) nodig. Dit wordt vergoed vanuit de Zorgverzekeringswet (ZVW) en kan aangevraagd worden door uw huisarts of specialist verbonden aan het ziekenhuis.

U kunt ook wonen in De Wende met een indicatie voor zorgprofiel 4 op basis van de Wet Langdurige Zorg (WLZ). U vraagt de indicatie aan bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Vaak betaalt u wel een eigen bijdrage. Heeft u vragen over de indicatie of de kosten? Of heeft u hulp nodig bij de aanvraag? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder.

Waarom De Wende?

 • Comfortabel en gezellig

  In de tuin kunt u lekker van het zonnetje genieten. Misschien wilt u naar de kapper, biljarten of samen met bewoners of andere uit de wijk deelnemen aan activiteiten. Het kan allemaal in De Wende.
 • Fijne buurt

  In de omliggende woonwijk is veel groen. Een prima omgeving om lekker te wandelen. Ook het openbaar vervoer en winkelcentrum Alexandrium is op loopafstand en een supermarkt zit om de hoek. Zo bent u in een mum van tijd waar u wilt zijn, én ontvangt u makkelijk bezoek.
 • Activiteiten samen met de wijk

  De begane grond – de Plint - is de plek waar De Wende en de wijk samenkomen voor verschillende activiteiten. In het restaurantgedeelte is iedereen welkom voor een kopje koffie of thee en de diverse ruimtes, die door iedereen kunnen worden gehuurd, bieden een scala aan mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan workshops, sport en spel, interessante lezingen.
 • Prettig wonen

  Naast de zorg die onze betrokken en deskundige medewerkers 24 uur per dag bieden is er ook ruimte voor een luisterend oor. U en uw familie weten zelf het beste welke zorg u nodig heeft. De klantadviseur van Humanitas denkt graag met u mee over wat voor u in úw persoonlijke situatie de beste oplossing is. Wat kunt u nog zelf, of samen met de mensen die bij u horen? En hoe kan Humanitas uw leven prettiger maken? Zo krijgt u precies de zorg en ondersteuning, die bij u past.
 • Met alle zorg en faciliteiten die u nodig heeft

  Natuurlijk kunt u bij De Wende rekenen op de zorg die u nodig heeft. Zo krijgt u van ons bijvoorbeeld een hals hanger bedoeld om alarm te maken wanneer u hulp nodig heeft. Een veilig en vertrouwd gevoel. De medewerkers ondersteunen u bij de zorg die u niet zelf meer kunt en samen kijken we wat u nog wel zelf kunt.

Faciliteiten

 • 24 uurs zorg
 • Biljart
 • Centrale ontmoetingsruimte
 • Dagelijkse maaltijdservice
 • Eigen badkamer en sanitair
 • Eigen woning
 • Kapper
 • Persoonlijk alarmsysteem
 • Tandarts aan huis, fysiotherapie, ergotherapie en logopedie.
 • Winkels (supermarkt) in de buurt

De Wende

Vaasahof 75
3067 DX Rotterdam

010 - 27 13 800
Bereken route

Deel deze pagina

Deel deze pagina met iemand waarvoor u denkt dat dit interessant is.

Humanitas verwijslijn

Voor alle zorgprofessionals en verwijzers zijn wij op werkdagen bereikbaar van 8.00-17.00 uur.

Heeft u vragen?

Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar.